Hotell nära Älvsjömässan


Stockholmsmässan, kallas ibland för Älvsjömässan, på grund av att den ligger just i Älvsjö, strax utanför Stockholm. 1941 var det år, som två bröder, Börja och Folke Claeson fick inspiration till att bygga en mässa i Stockholm. Detta efter att ha varit ute på kontinenten och besökt en mängd olika mässor. Man beslutade sig för att hyra Kungliga tennisstadion för att använda till mässverksamhet. Man döpte den då till S:t Eriks-Mässan och detta hette den ända fram till 1976 och på denna sida kan du boka hotell nära Älvsjömässan.

Stockholm stad och Stockholms Handelskammare tog över som ägare under 1964 och Bengt Hult tillträdde som VD. Två år senare kommer ett förslag om att flytta på sig och placera mässan i Älvsjö, eller på Järvafältet. Den 12 november samma år, tar man det första spadtaget för att bygga två hallar, A-hallen och B-hallen som skulle ha en utställningsyta på 20 300 kvm. I november, 4 år senare så kan mässpersonalen installera sig i de nya lokalerna. Man inviger det nya mässområdet 1971 och det är Gustav VI Adolf som inviger den.

hotell nära ÄlvsjömässanMan väljer att 1971 byta namn, från St: Eriks-mässan till att heta Stockholmsmässan. Under slutet av 70-talet Så byggs C-hallen som har 6 000 kvm med utställningsyta. Den har även ett tillhörande galleri samt ett brasserie. D-Hallen kommer till i början av 1980-talet och den blir på 4 000 kvm och dessutom tillkommer ett entrétorg. En ny VD tillträder under 1985 och samma år så inviger man E-hallen på 8 900 kvm yta.

I början och mitten av 1990-talet så bygger man om en del. B-hallen blir en kombinerad mäss och kongresshall och resten av mässan renoveras och nybyggnationer kommer till. I slutet av 1990-talet så är det klart och man har då fått en ny gångväg med glastak från pendeltåget. Det har tillkommit nya restauranger och nya mobila entrékassor. Dessutom har entrétorget fräschats upp, ny ljussättning har tillkommit och man har målat om i nya färger.

Att göra när du bor på hotell nära Älvsjömässan

Den 13 januari 2000, invigs nya Stockholmsmässan av Kung Carl XVI Gustaf i närvaro av Drottning Silvia, Prinsessan Lilian och 3 500 gäster. Detta år var ett rekordår för mässan. Både när det kom till omsättning och antal besökare. Detta år arrangerades 8 världskongresser, ett 30-tal fackmässor och 10 publikmässor.

Under resten av 2000-talet så har omsättningarna ökat och det har varit många framgångsrika år för Älvsjömässan. Kongresser, mässor och utställningar har hållits, samt att en del ytterligare ombyggnationer och renoveringar har gjorts och därför har det dykt upp en hel del hotell nära Älvsjömässan.

Klicka här för att se alla våra boenden.