Bo i Stockholm eller i Älvsjö

Många som åker till Stockholm i syfte att besöka Älvsjömässan passar även på att turista runt i Stockholm stad och kanske även planerar att besöka staden mer än själva mässan under sin vistelse. Därför kan det vara bra att fundera på om det kanske är bättre att bo på hotell i Stockholm city och ta sig till mässan med pendeltåg snarare än att bo intill mässan och pendla från Älvsjö. Många gånger tror man att det är billigare att bo en bit utanför staden men så behöver det inte alls vara. Närheten till Älvsjömässan gör att många utställare och besökare gärna bor där vilket följaktligen gör att hotellen kan ta ganska bra betalt för den bekvämligheten.

Restiden från Stockholms central tar ca 10 minuter till Älvsjö, så ska du besöka mässan bara för en dag är det lättare att ta pendeltåget dit och sedan åka tillbaka till Stockholm city. På så vis kan du efter ditt besök enkelt ta dig tillbaka till innerstan för att besöka någon av alla attraktioner som Stockholm har att erbjuda. Dessutom är utbudet av hotell mycket mer varierat i innerstan och det går att bo på lyxhotell som Grand Hôtel, designhotell som Nordic Light eller varför inte ett av alla mysiga familjehotell i lummiga Vasastaden. Du kan läsa mer och boka hotell på www.stockholmshotell.com.

Attraktioner i Stockholm

Gröna lundStockholm har ett väldigt brett utbud av attraktioner av olika slag. Sommartid är Gröna Lund och Skansen favoriter bland de som har barn, men även för vuxna barm som uppskattar utomhuskonserter som hålls under kvällstid hela sommaren med både svenska och internationella artister. För både Stockholmarna själva och för turister brukar en tur ut till Fjäderholmarna för en mysig lunch vara en favorit och resan dit med båt tar ca 30 min. Under vintertid finns det dock minst lika mycket att göra, shoppa, gå på teater eller se musikaler – ja det finns något för de allra flesta att göra i Stockholm.

Så inför nästa resa till Älvsjömässan, fundera på om det inte vore en bra idé att stanna lite längre och utforska allt som huvudstaden har att erbjuda!